15. června 2013

Freeman pleťové masky

Ahoj :)

Dnes jsem tu s dlouho plánovanou recenzí a to na všechny mé masky od značky Freeman. Kdo čte můj blog, tak ví, že má pleť je stále problematická a poslední rok se proti ní snažím bojovat všemi dostupnými prostředky, které jsou v mém dosahu. Pleťové masky Freeman jsou mou nejúčinnější zbraní v oblasti boje proti mastné a problematické pleti. Používám je soustavně něco přes rok a že bych si snad mohla i stěžovat? Ano, to mohla, ale ono není tak úplně na co.

Freeman je značka kosmetiky, která se snaží za dostupné ceny poskytnout mé i Vaší pleti co nejlepší péči a to právě pleťovými maskami z přírodních ingrediencí, které nejsou testované na zvířatech.

Já osobně mám doma masky čtyři. Nedávno jsem dvě vypotřebovala a nenapadlo mě si je nechat na focení... No, nevadí. Teď Vám představím své čtyři miláčky, za které jsem ochotna dát obě ruce do ohně... :)


Masky se prodávají v balení, které má 150 mililitrů. Jedno balení vydrží na několik desítek použití a cena se pohybuje od 100 do 150 kč. V drogériích Teta jsem zatím našla nejlepší ceny. Naproti tomu Albert je prodává lehce předražené. Občas je na ně i akce, kdy se dají sehnat pod stokorunu a to je pak nákupní mánie a nekonečné zásobování se. 

Některé masky se prodávají i v testovacím pytlíčku kolem čtyřiceti korun, kdy si můžete masku nejdříve jednou nebo dvakrát vyzkoušet a až poté koupit plné balení. Oceňuji tento marketingový tah, ale já do toho šla po hlavě a koupila jsem si rovnou plné balení. Po pár vyzkoušeních jsem koupila další a další a další... Freeman se řadí mezi naprosté jedničky na mém seznamu levných a účinných masek proti akné a mastné pleti. Zmiňovala jsem se o nich i v článku tady. 

Freeman vyrábí i skvělé peelingy, kterým jsem také propadla, ale o těch více v samostatném článku výhledově do týdne. 

A teď na jednotlivé masky... 

Pleťová maska s avokádem a ovsem



Tuto masku jsem měla jako svou první a dnes mám již své asi čtvrté balení. Jedná se o kaolinovou masku s ovsem a avokádem. Slibuje vyčištěné póry, zpevnění a vyhlazení pleti. Já se vším musím naprostou souhlasit. Je to jedna z masek, která mi přijde nejméně invazivní a nebojím se ji použít před líčením, kdy se jdu ještě osprchovat. Maska pleť vyčistí, odstraní odumřelé kožní částečky a minimalizuje vzhled pórů. Viditelné je i slabší začervenání kolem pupínků, které pak nemusím tak pečlivě zakrývat korektorem. Po použití je pleť čistá, jemná a nepodrážděná. Nanáším i na "poškozenou" pokožku, když mám rozškrábaný pupínek a nepálí. Zasychá poměrně rychle, ale na pleti nepne a není nepříjemná. Je to maska, kterou bych se nebála použít ráno před důležitou schůzkou, protože vím, že mi po ní pleť nezčervená. Vůně masky je zvláštní. Není nepříjemná, ale nevím, k čemu ji přirovnat. Marně se snažím si vybavit, jak voní oves, ale vůně není nijak dráždivá.




Pleťová maska s minerály z Mrtvého moře




Tato maska je téměř vypotřebovaná a také nejagresivnější ze všem. Má pleť čistit, zklidnit a uvolnit ucpané póry. To vše splňuje na jedničku, ale je v něčem jiná, než maska předchozí. Vůně masky je až pánská, ale opět ne nepříjemná. Používám ji výhradně večer, protože mi po ní pleť vždy zrudne. Nemyslím si, že by šlo o nějakou alergickou reakci, protože složení má téměř identické, kromě zásadní ingrediencí, s ostatními maskami, ale za to pleť čistí naprosto dokonale. Nemohu říct, že by zatočila s černými tečkami, ale po použití jsou tečky téměř neviditelné. Póry jsou minimalizované a pupínky téměř neznatelné. Pokud ji na pleti necháte jen o něco déle, než úplně zaschne, tak štípe. Pleť pne a dokud ji nesmyjete, budete mít pocit, že se musíte všude na obličeji škrábat. Jako jediná trochu vysušuje, ale plet je po použití čistá a krásná. Začervenání se objevuje hlavně na kůži mezi očima a vlasy a také na čele. Nijak ovšem nepálí a ani nesvědí. Používám ji tak dvakrát až třikrát do týdne, ale začervenání je do rána úplně pryč. Na citlivou pleť bych ji ale moc nedoporučovala. 



Pleťová maska s mátou a citronem 


Opět kaolinová maska, ale tentokrát s mátou a citronem. Slibuje minimalizaci pórů a vypnutí pleti. Nepotřebuji pleť vypínat, ale díky svěží mátové vůni je to příjemný relax. Póry stahuje viditelně a navíc i pleť vyčistí. Černé tečky jsou opět minimalizovány a pleť je svěží a barva sjednocená. Tato maska je opět jedna z těch jemnějších a můžete ji nechat na pleti jak dlouho budete chtít, protože není téměř cítit ani pleť nepne. Po smytí je pleť příjemně hydratovaná a osvěžená. 



Pleťová maska s čokoládou a jahodami 


Tady je jedná o detoxifikační masku, kterou vlastním asi měsíc. Tím, že masky používám opravdu denně, tak ji mám vyzkoušenou a určitě si ji koupím znovu. Když jsem si k ní poprvé přičichla, tak jsem čekala vůni čokolády nebo jahod. Ani jedno se ale nekonalo a místo toho mě překvapila vůně kvasnic. Ano, kvasnic. A to tak silná, že jsem až přivřela oči. Mě osobně kvasnice voní a tak s parfemací nemám sebemenší problém. 
Maska má být na stejné bázi účinnosti jako maska s mátou, ale tahle je trošku jiná. Po použití není pleť tak svěží, ale spíš připravená ke spánku. Opět po použití není žádné začervenání, ale póry jsou vyčištěné a stažené. Na pleti je příjemná a když jsem se s ní zapomněla u Mentalisty, tak i po půl hodině nestahovala pleť a téměř jsem o ní nevěděla. 


Všechny tyto masky jsou také skvělé jako redukce kožního mazu. Pokud masku použiji před líčením, dám si sprchu, použiji peeling a nalíčím se, tak si můžu být jistá, že se nebudu lesknout a pleť bude vypadat pořád svěže a čistě. Po dlouhodobém používání je vidět, že pleť se mastí méně, pupínky jsou méně výrazné, póry stažené a černé tečky pomalu, ale jistě mizí. 

Někoho by mohla odradit cena, ale ta je vzhledem k velikosti balení až příliš nízká. Obvykle lepší masky prodávané v pytlíčku po 8 až 10 mililitrech stojí okolo 30 korun. Za deset balení těchto masek je to cca tři sta korun a to stále nedává celý obsah masky Freeman. Vyplatí se! Jedno balení i při každodenním používání i několik měsíců. Já osobně nanáším masku i na dekolt, protože se mi sem tam pupínek objeví a přesto masky téměř nemizí. Velké balení je i výhodou v tom, že nanesete přesně tolik masky, kolik potřebujete a ne zbytečně celé jedno balení, přesto, že by Vám v něm sice zbylo, ale už ne tolik, aby to vystačilo na celý obličej. 


Pokud jste masky od značky Freeman ještě nezkoušeli, tak byste měli co nejdříve! Pokud máte svou masku již doma, budu ráda, když se semnou podělíte o své zkušenosti. Osobně kromě masek Freeman občas použiji i masku od Montagne Jeunesse, ale to je nesrovnatelná kvalita a hlavně cena. 

Krásný zbytek soboty všem... :) 






9 komentářů:

  1. To jsi mě navnadila. :D Ale teď,kterou z nich koupit všechny vykoupit nemůžu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať koupíš jakoukoli tak určitě budeš spokojená, ale mě nejpříjemnější je ta s ovsem. :) Já už je kupuji na kila a když mě prodavačka vidí v drogerii Teta, tak mi hlásí.. "Už jsme zase doplnili zásoby." :D

      Vymazat
    2. Tak dám na tebe. Alespoň mají stálou zákaznici. :D

      Vymazat
    3. To si každý den davas jednu?

      Vymazat
  2. Pěkně důkladný článek :-) Freeman mě nechává klidnou, a ani článek mě nenavnadil, ačkoliv věřím, že ti pomáhá :-) Dávat masku denně mi přijde strašně moc často. S Freemanem mám z dřívějška špatné zkušenosti se slupovací okurkovou maskou. Nakonec si raději kupuji masky z Lushe, sice dražší, ale není tam žádná chemie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu slupovací jsem bohužel neměla, ale včera jsem ji držela v ruce a rozmyslela jsem si to. Se slupovacími maskami nemám ani já moc dobré zkušenosti, ale kdyby jsi změnila názor, tak můžeš zkusit ty vzorečky na jedno použití a myslím, že nebudeš litovat. :) Vím, že není nejlepší používat masku denně, ale mě se to osvědčilo a ze zoufalství z mastné pleti člověk dělá i to, co nemá. :D :)

      Vymazat
  3. Já mám nejradši okurkovou, tu jsem si koupila i ve velkém balení, jinak vždycky nejdřív pytlíček - a zatím jsem vyzkoušela čokoládovou, mořskou a avokádovou a ani jedna mě stoprocentně nepřesvědčila... ale mám i meruňkový peeling a ten je v kombinaci s okurkovou maskou nepřekonatelný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám od freemana akorát tu z mrtvého moře. Naprosto úžasná maska. Vypotřebovala jsem cca třičtvrtě a začínám vidět, jak mi černé tečky mizí. Sice k tomu používám i jednu mastičku, ale tu používám už skoro rok a černé tečky začaly mizet až ted. Až ji dopotřebuju, určitě koupím další. Uvažuji nad tou jahodovou s čokoládou :) Míša.

    OdpovědětVymazat
  5. já mám doma 4 a zatím tedy žádné pokroky nepozoruji, ale i tak krásně voní
    http://beautybylucka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny Vaše komentáře! :)