4. ledna 2016

TOP produkty za rok 2015 - dekorativní kosmetika

Ahoj všem!

Rok 2015 je za námi a i když jsem ke konci nebyla zrovna příliš aktivní, tak letos se to snad změní. Dnes jsem tu s přehledem té podle mě nejlepší a nejpoužívanější dekorativky za uplynulých dvanáct měsíců.
Počasí bohužel dobrým fotkám moc nepřeje a tak jsem stále vyčkávala, až se zase objeví trochu slunce, ale nakonec jsem to snad obstojně zvládla za toho věčného pološera.

Za favority mezi podkladovými bázemi já osobně považuji Dermacol Matt Control a Baby Skin od Maybelline. I když jsem během roku v recenzích výrazně chválila také Benefit, tak v poměru cena/účinnost na mé pleti vyhrává rozhodně Dermacol. V plánu je i jeho samostatná recenze.
Z make-upu jsem váhala i se zařazením HD od MUFE, ale nakonec jsem jediné a zasloužené první místo nechala mému Revlonu Colorstay. K tomuto make-upu se vracím už třetím rokem a žádný jiný se mu dosud nevyrovnal.  A ani nevyrovná.



Korektorů jsem loni vystřídala dobrou desítku a nebyl měsíc, kdy bych nezkoušela nějaký nový. Některé byly lepší, jiné horší, ale ty opravdu nejlepší byly jen dva a to supersvětlý Astor, který výborně funguje jako rozjasňující lehký korektor pod oči a spolu s ním hodně diskutovaný tekutý Camouflage od Catrice, který mě osobně vystřelil do vesmíru. Lepší korektor jsem snad zatím neměla.


U pudrů bylo rozhodování těžší a tak jsem nakonec uznala za nejlepší všechny tři své favority. Sypký Dermacol je klasika, ke které se ráda vracím a vždycky žasnu nad tím, proč jsem ho přestala používat, když je vlastně skvělý. Také Catrice Prime and Fine byl jedním z nejdiskutovanějších pudrů z drogérie a moje třetí balení je důkazem toho, že mi naprosto perfektně sedí. A jako takový protipól jsem musela zvolit i Helenu Rubinstein, protože Color Clone je snad ten nejpříjemnější a nejpřirozenější pudr, co jsem kdy mohla mít. Snažím se si ho šetřit, zvlášť kvůli jeho vyšší ceně a dost se bojím toho, že už si ho asi nikdy nekoupím. Proto ho používám poměrně sporadicky, ale naprosto a bezhlavě ho miluji.


Konečně jsem se také naučila celkem přijatelně konturovat a to díky skvělému Face Formu od Sleeku, který obsahuje hnědý matný pudr, který se jednak dobře ztrácí, ale zároveň vydrží. A i když mám doma nepřeberné množství tvářenek, tak letos byla jedna, která všem nakopala zadek a to ta od Burjois. Skvělá výdrž, odstín, pigmentace, ale hlavně její velikost jí zaručila, že semnou trávila každý víkend, kdy jsem byla mimo domov a poté jsem po ní automaticky sahala téměř denně. Srandou je, že ač jsem jí odhadem použila tak stopadesátkrát, není to na ní vůbec vidět.  


Co se líčení obočí a očí týče, tak tam byly moji favorité více než jasní. Od té doby, co mám paletku od Misshy, tak nic jiného na obočí nepoužívám. A to vážně. Spolu s ní jsem také propadla gelu od Alverde a nakonec i Brow Plumperu od L´Oréal, který mě zpočátku děsil svým kartáčkem, ale teď už je to dlouho můj miláček.  A za nejlepší bázi pod stíny vyhlašuji opět Misshu, protože nakopala zadek i tolik opěvovanému primeru od UD. Ten není ani zdaleka tak skvělý jako Missha. Missha stíny drží, dokud je neodlíčím. Zatím nejdéle nějakých dvacet hodin bez jediné slité čárky. 


Paletky od UD jste asi čekali, ale co jsem nečekala já bylo, že se jim s klidem vyrovná i Zoeva. I když se to zatím snažím oddálit jak to jen jde, tak u jedné Zoeva paletky jsem rozhodně neskončila. 


S řasenkami se letos také roztrhl pytel. Zkoušela jsem i nějaký ty high-end kousky, ale vždycky se ráda vrátím ke žluté Miss Sporty s perfektním 3D kartáčkem, který mi zařídí řasy jako žádný jiný. Celkem podobný kartáček má i Lash Sensational od Maybelline a protože si od málokteré řasenky pořídím více než jedno balení, tak si tu rozhodně zaslouží být. 


A také si tu zaslouží být tyhle Lip Creamy od Alverde, které jsem používala snad od jara téměř nepřetržitě. Dlouho jsem přemýšlela, které rtěnky sem zařadit, ale nakonec padla volba právě na tyhle tři kousky, které jsem opravdu prakticky nedala z ruky. Všechny tři odstíny mi sednou, jsou na rtech příjemné a nějakou tu hodinku vydrží. 


A zakončíme to nehty, kde jsem nakonec měla snad největší problém s výběrem. Nejraději bych sem nasázela všechny laky od GS, ale pravdou je, že jsem je letos až tolik nepoužívala. Naprosto jsem ale propadla novým lakům od Dermacolu a hned na to i Nude kolekci od Catrice. Oba laky mě překvapily krásnými odstíny, ale hlavně výdrží, která je na mých nehtech neobvykle dlouhá. 
Ke zlepší stavu mých nehtů a také jako podklad mi skvěle posloužil lak se zlatem od Sally Hansen, ale za tu úplně největší pecku považuji Insta Dri, který jsem stihla už jeden spotřebovat. Nikdy jsem neměla lak lesklejší, rychleji suchý a tak dlouhotrvající jako s tímto top coatem. A za stovku? Musíte mít. Povinně a všichni. 


Tak a to  by byly celé top produkty za uplynulý rok. Ve finále jich ani tolik není, ale snažila jsem se z každé kategorie vybrat jen opravdu to nejnej a snad se Vám článek líbil. V komentářích mi napište, jaký produkt dekorativky byl letos pro Vás nejlepší a po kterém bych se neměla zapomenou podívat. :) 





3 komentáře:

  1. Korektor a pudr od Catrice taky miluju, už si bez nich nedokážu představit svoji výbavu!:) A Face Form od Sleek mi naprosto změnil život, úžasný barvy, skvělá cena, to je přesně produkt, který si budu kupovat snad až do smrti!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ah odvšadiaľ sa na mňa valí tekutý Camouflage, ale ja ho nikde nemôžem zohnať, lebo je stále vypredaný! Tak snáď sa mi niekedy pošťastí. :) Zoeavu by som tiež chcela vyskúšať a riasenka od Maybelline sa stala aj mojim obľúbencom. A o tých Lip Creamoch od Alverde počujem prvýkrát, takže sa musím na ne pozrieť v DMke!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny Vaše komentáře! :)