13. listopadu 2014

Extraktor - řešení pro akné?

Ahoj všem! :)

Dnešní téma bude možná lehce nechutné, ale protože si myslím, že tahle věcička si recenzi zaslouží, tak se na ni dnes podíváme blíže. Řeč bude o extraktoru nebo také odstraňovači akné, který jsem si pořídila za pár korun na Ebay. Za cenu necelých dvaceti korun mám extraktory hned dva. Oba v plastovém obalu a s plastovou krytkou, která chrání jehličku.



Jak takový extraktor vypadá asi většina z nás ví, ale pro ty, kteří jsou touto problematikou nepolíbení - extraktor je vlastně tyčka, nejčastěji z chirurgické oceli, kdy je na jednom konci očko a na tom druhém jehlička. Druhou variantou je extraktor s očky na obou stranách.

A k čemu to vlastně slouží? Všichni asi známe tu starou radu, že akné by se nemělo mačkat. Bohužel je to rada dodržitelná spíše pro ty, kteří na akné netrpí. Kdo by se rád procházel s bílým pupínkem na čele? Upřímně? Nejspíše nikdo a já rozhodně ne. Extraktor má usnadnit vymačkávání pupínků nebo černých teček a zamezit rozrývání obličeje nehty.




Já jsem zvolila variantu s jehličkou  jen proto, abych snáze propíchla bílý vrcholek pupínku a nemusela ho složitě mačkat. Očko se hodí spíše na černé tečky nebo pupínky, které jsou hlouběji pod kůží.

Před samotným vymačkáváním je důležité pleť důkladně vyčistit. Pokud si dopřejete i teplou lázeň, aby se Vám otevřely póry, tak bude práce s extraktorem ještě lehčí. Důležité je samozřejmě i vydezinfikovat samotný extraktor a k tomu Vám postačí alkohol nebo dezinfekce (já používám Septonex).

Postup je vlastně docela jednoduchý. Očko dáte na místo, kde se nachází bod zájmu (pupínek nebo černá tečka) a zatlačíte. Nikdy netlačte přílišnou silou, nebo si uděláte nepěkný bolák! Pokud se nic neděje, tak očkem za stále lehkého tlačení pomalu sjíždějte a uvidíte, jak všechen "hnus" pomalu odchází. Samozřejmě se může stát, že to prostě nepůjde, ani kdybyste se na hlavu stavěli a tak to nezkoušejte zbytečnou silou, nebo uděláte více škody než užitku!
Jehličkou nikdy nepíchejte zbytečně hluboko! Stačí lehce narušit vršek pupínku a poté vše dodělat očkem.

Po použití se může stát, že bude pleť začervenalá a proto za sebe nedoporučuji čistit obličej před tím, než se chystáte jít ven nebo se líčit. Po vymačkání byste měli pleť nechat dýchat, popřípadě použít pleťovou masku na dočištění a ošetřit krémem proti akné.

Konečné řešení pro akné extraktor sice není, protože si zdaleka neporadí se vším, ale jednu nespornou výhodu má - vymačkávání akné s ním jde podstatně jednodušeji. Nejen že nemáte obličej celý rozrýpaný nehty, ale zároveň mi tato metoda přijde hygieničtější. Špatně se s ním mačkají černé tečky na nose nebo v jeho okolí, protože tam tlačení očka do kůže dost bolí, ale čelo, brada nebo tváře s ním jdou jedna radost! Nezapomínejte po každém použití pořádně vydezinfikovat! :)

Pokud se chystáte si extraktor pořídit, přikládám odkaz na prodejce - KLIK

A jaká je Vaše zkušenost? :)

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Té se bojím spíše při mačkání prsty. Je to chirurgická ocel a po vydezinfikování nevidím problém. :)

      Vymazat
  2. Vypadá to hodně zajímavě, ale asi si to nechám ujít :D Ta jehlička mě docela děsí.

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  3. mě to přijde velmi šikovné, protože jsem schopná si totálně zrychtovat obličej nehty :D

    OdpovědětVymazat
  4. ja som nad tym velakrat rozmyslala ale bojim sa, ze by som tak ci onak tlacila prilis a rozryla by som si plet rovnako len v inom tvare :) ale je to lakave!

    Pozyvam na 5 rocnu giveaway o balicek BIODERMA, stylove hodinky a 50€ voucher, tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Většinou jsou v prodeji z nerezové oceli, nikoliv chirurgické.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny Vaše komentáře! :)